A fost dat startul campaniei privind admiterea în instituțiile de învățământ de peste Prut

  • 10 Iulie 2014 15:34
A fost dat startul campaniei privind admiterea în instituțiile de învățământ de peste Prut

Federația Asociațiilor Basarabene din România a dat start campaniei privind admiterea în instituțiile de învățământ de peste Prut.

Ca și în cadrul edițiilor precedente, vor f organizate târguri ale Universităților din România, la Chișinău, Cahul și Bălți, unde toți cei in interesați vor putea obține informații legate de ofertele pentru anul universitar 2014-2015. Ina Guțu are mai multe detalii.

Campania Admitere.ro este un proiect educațional al studenților basarabeni care își fac studiile în România și care vine în sprijinul demersurrilor și acțiunilor autorităților române în vederea creării unor punți de legătură dintre cele două maluri de Prut, au explicat astăzi într-o conferință de presă reprezentanții Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, Constantin Cernega.

În acest sens, timp de mai multe săptămâni reprezentanții FAB vor pleca în diferite orașe din Republica Moldova, și vor distribui în universități și licee materiale informative cu privire la admiterea în România. Începând de mâine până duminică, la Chișinău, în Grădina Publică Ștefan cel Mare, va avea lor Târgul Universităților. Cristina Răilean, reprezentanta Grupului de Initiativă Basarabeană din Cluj.

La Cahul, Târgul Universităților va fi organizat pe 16 iulie, iar la Bălți în data de 18 iulie. Colectarea propriu-zisă a dosarelor urmând să se desfășoare în perioada 27 iulie-9 august la secțiile consulare din Chișinău, Cahul și Bălți. Vă amintim că în anul academic 2014-2015, statul român oferă aproximativ 5 mii de burse pentru cetățenii Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău