A fost creată o nouă instituție de stat prin fuzionarea a trei întreprinderi

  • 02 August 2018 11:51
A fost creată o nouă instituție de stat prin fuzionarea a trei întreprinderi

Trei întreprinderi, Fintehinform, Fiscservinform și Vamservinform, au fost reorganizate în Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF). Procesul de reorganizare a fost finalizat la 1 august. Instituția nou creată a preluat drepturile, obligațiile, funcțiile și serviciile prestate de cele trei entități, transmite IPN.

Noua instituție, al cărei fondator este Ministerul Finanțelor, a fost creată în contextul reformei administrației publice și are misiunea de a coordona și organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicilor publice în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal, vamal, dezvoltarea sistemelor informaționale și a infrastructurii TIC în domeniile nominalizate.

În funcția de director a fost numit, în urma unui concurs public, Corneliu Jaloba, care anterior a exercitat funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

După reorganizare, din cei 481 de angajați ai Centrului circa 70% sunt specialiști implicați în mod direct sau indirect la furnizarea serviciilor oferite de CTIF. Directorul Corneliu Jaloba s-a arătat convins că îndeplinirea conformă a misiunii de bază a Centrului – administrarea și dezvoltarea sistemelor informaționale ale Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal și Agenției Achiziții Publice – va deveni o premisă sigură pentru consolidarea noii echipe a CTIF.

În  prezent, produsele informatice și serviciile oferite de CTIF sunt utilizate de contabilii din peste nouă mii de instituții bugetare și de circa 52 de mii de agenți economici.

Hotărârea Guvernului ce prevede crearea Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe a fost publicată în Monitorul Oficial din 9 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău