A fost creată Asociația Aleșilor Locali ai PLDM. Care sunt cerințele

  • 15 Februarie 2020 15:51
A fost creată Asociația Aleșilor Locali ai PLDM. Care sunt cerințele

Aleșii locali ai Partidului Liberal Democrat cer mai multă autonomie locală și excluderea factorului politic la repartizarea banilor din bugetul de stat.

Într-o declarație adoptată sâmbătă la Conferința de constituire a Asociației Aleșilor Locali ai PLDM, membrii organizației cer transparență la transferurile de la bugetul de stat. „Noi optăm pentru introducerea relațiilor bugetare directe și programabile între bugetul de stat și bugetele APL de nivelul I. Transferurile pentru îndeplinirea funcțiilor delegate ale APL trebuie să fie predictibile, iar utilizarea lor – transparentă”, se menționează în document.

De asemenea, semnatarii condamnă practica de repartizare a resurselor bugetare pe criterii politice. „Noi condamnăm practica vicioasă de repartizare a resurselor financiare pe criterii politice; intervenția excesivă a APC și a APL de nivelul al doilea în procesul de gestionare a resurselor financiare de către APL de nivelul întâi; transferul responsabilităților fără asigurarea mijloacelor financiare pentru executarea acestora”, potrivit declarației.

La ședința de constituire a Asociației Aleșilor Locali ai PLDM au participat aproximativ 150 de membri, iar președinte a fost fostul primar de Cimișlia, actualul consilier raional, Gheorghe Răileanu    

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău