A fost creat un nou instrument în sprijinul învățământului online

  • 11 Mai 2021 12:09
A fost creat un nou instrument în sprijinul învățământului online

„Statistica școlii” este un nou instrument dezvoltat recent pe platforma de e-learning studii.md, susținută de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, noua aplicație permite directorilor să colecteze și să analizeze rapid toate datele. „Datele pot fi sortate, filtrate și pot fi afișate pe o perioadă definită. Statistica școlii conține mai multe pagini: „statistica claselor”, „statistica profesorilor”, „statistica elevilor”, „statistica părinților”. Pe pagina cu datele statistice ale claselor pot fi găsiți indicatorii privind reușita și prezența elevilor, temele pentru acasă realizate. Datele sunt prezentate pentru întreaga școală sau pentru fiecare clasă aparte. De asemenea, pot fi selectate mai multe clase concomitent pentru a compara reușita acestora”, indică PNUD.

O altă funcționalitate care a fost creată, cu sprijinul PNUD, ține de verificarea temelor pentru acasă, cu posibilitatea de apreciere/notare și oferirea de comentarii. Profesorii au acum acces la listele tuturor elevilor care au trimis temele pentru acasă la disciplina respectivă. Totodată, pot fi deschise și verificate imaginile trimise. „Este posibil de a evidenția greșelile, de mărit sau micșorat imaginea, de rotit, de selectat un fragment, de adăugat text în imagine și de trimis corectările înapoi. Pe lângă opțiunile de editare, profesorii pot lăsa comentarii cu privire la lucrările corectate și chiar atașa alte fișiere: de exemplu, un fișier cu reguli sau materiale didactice pe care elevul ar trebui să le revizuiască”, conform sursei citate.

Studii.md a fost creat în 2019 de Simpals, cu sprijinul PNUD și Tekwill. Platforma oferă soluții pentru provocările învățării la distanță: gestionarea online a cursurilor și a lecțiilor, cu protecția confidențialității datelor, orarul lecțiilor și temele pentru acasă, comentariile profesorilor și evaluarea progresului, prezența și rapoarte generate automat periodic, toate stocate pe același spațiu. În prezent, la platformă sunt conectate 126 de școli din întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău