A fost constituită Liga PAS Aleși Locali. Maia Sandu: Administrația publică locală este un pilon al democrației

  • 23 Februarie 2020 16:24
A fost constituită Liga PAS Aleși Locali. Maia Sandu: Administrația publică locală este un pilon al democrației

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a reunit primarii, consilierii raionali și locali și a înființat Liga PAS a Aleși Locali. Ei au vorbit, în cadrul congresului de constituire, desfășurat la Chișinău, la 23 februarie, despre problemele, dificultățile și oportunitățile în activitatea lor.

„Cunoaștem cu toții că acest Guvern nu are capacitatea să furnizeze finanțe pentru administrațiile publice locale. Acum avem mai multe oportunități să accesăm fonduri europene. Totodată, autoritățile din România sunt deschise pentru a oferi administrațiilor publice locale din Republica Moldova posibilitate să acceseze bani din bugetul de stat al României, prin intermediul înfrățirilor care o parte dintre dumneavoastră o aveți și care urmează să se înfăptuiască, a menționat fostul primar al satului Puhoi”,, Petru Frunze, deputat al PAS.

La congresul de constituire a Ligii PAS Aleși Locale au participat mai mulți primari din România.

Cea mai dificilă și cea mai grea funcție din administrație nu este cea de parlamentar, dar cea de primar. Este și cea mai frumoasă. Este dificil pentru că oamenii așteaptă de la tine să schimbi lucrurile dintr-o dată, dar nu este atât de simplu. Pe de altă parte, poți să repari o stradă, să repari o școală, să faci un trotuar, ceea ce îți aduce multă satisfacție. Respectul oamenilor este cea mai mare mulțumire  pe care o are un primar într-o lume politică pe care, în general, oamenii o urăsc”, a menționat primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan.

Președinta Partidului “Acțiune și Solidaritate”, Maia Sadu, le-a mulțumit aleșilor locali pentru munca pe care o desfășoară și implicare.

„Când o țară are o administrație publică locală cu adevărat independentă și puternică, atunci regimurile totalitare nu sunt posibile în această țară. Aleșii locali sunt în prima linie în lupta noastră pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor”, a declarat președinta PAS.

Participanții la congres au adoptat o rezoluție prin care își asumă promovarea a șapte principii de funcționare a administrației publice locale, printre care, independența reală a administrației locale față de influența politicului și partidelor de la guvernare, precum și descentralizarea financiară și depolitizarea transferurilor către administrația locală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău