A fost constituit noul Consiliu Regional pentru Dezvoltare Nord

  • 22 Ianuarie 2020 18:42
A fost constituit noul Consiliu Regional pentru Dezvoltare Nord

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord), de legislatura a IV-a, s-a reunit marți, 21 ianuarie, la Bălți, în cadrul ședinței de constituire. Membrii consiliului au ales o nouă conducere și au stabilit un plan de acțiuni pentru următoarea perioadă, transmite MOLDPRES.

Prezent la ședință, Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a subliniat importanța implicării tuturor membrilor consiliului în procesul de realizare a politicilor de dezvoltare regională. Oficialul a anunțat că, în anul curent, va fi lansat un nou concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și a precizat că ministerul pledează pentru transparența alocării mijloacelor financiare.

Cu unanimitate de voturi, președinte al CRD Nord a fost ales șeful raionului Râșcani, Vasile Secrieru, iar vicepreședinte - Vitali Lupașco, președintele raionului Briceni.

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită cu scopul de a elabora, coordona și monitoriza politicile de dezvoltare regională. În componența CDR Nord intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău