A fost aprobat Regulamentul de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional

  • 19 Martie 18:36
A fost aprobat Regulamentul de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a aprobat joi, 19 martie, Regulamentul de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional. Documentul stabilește cadrul normativ și metodologic de organizare a formării profesionale în instituțiile de învățământ profesional tehnic, în perioada în care accesul în instituții este restricționat, urmare a răspândirii pandemiei COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului, instituțiile de învățământ vor identifica metode de predare, învățare și evaluare online pentru a asigura continuitatea procesului educațional. În vederea desfășurării procesului didactic online, pot fi create clase cu predare simultană – grupe mixte, procesul educațional fiind realizat în conformitate cu finalitățile de studiu prevăzute la unitatea de curs (disciplina/modulul respectiv).

Disciplinele/modulele pot fi realizate prin următoarele forme de învățământ: curs online, webinar, teleconferință, testare online, lucru individual, autoevaluare la calculator etc., desfășurate în cadrul unui mediu virtual de învățare.

Pentru programele de formare profesională tehnică prin învățământul dual, instituțiile de învățământ profesional tehnic, în parteneriat cu agenții economici, pot realoca repartizarea orelor teoretice și practice în baza soluțiilor comune identificate prin modificarea sau completarea Acordurilor de cooperare, în conformitate cu prevederile acestui Regulament.  

Evaluarea realizării sarcinilor îndeplinite de elevi se va realiza de către cadrele didactice titulare în baza portofoliului digital / proiectului-online.

MECC încurajează personalul didactic din învățământul profesional tehnic să identifice metode interactive online ce ar asigura un proces educațional relevant pentru elevii din cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Preșcolarii, elevii și studenții din țară sunt în regim de carantină de pe data de 11 martie. Ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis că procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar, rămâne a fi suspendat până la data de 31 martie, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică din țară.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17
Ploaie ușoară
Umiditate:51 %
Vint:8,7 m/s
Mon
11
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20

Curs oficial BNM 01 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6051 0.2042
USD 17.6122 -0.0155
RON 4.0465 0.0405
UAH 0.6557 0.0002
RUB 0.2495 0.0009
Arhivă Radio Chișinău