A fost aprobat proiectul Agendei de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, până în 2027

  • 16 Februarie 2022 13:28
A fost aprobat proiectul Agendei de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, până în 2027

Comisia guvernamentală pentru integrare europeană a aprobat de principiu, în cadrul primei ședințe din anul curent, proiectul Agendei de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, până în 2027. Ședința a fost prezidată de premierul Natalia Gavrilița, transmite IPN.

„În următoarele luni, Agenda de Asociere va trece prin procedurile de coordonare interne ale UE și în final va fi adoptată oficial prin procedura scrisă în cadrul Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană”, a precizat vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Agenda vine să prioritizeze implementarea unor elemente din Acordul de Asociere,  precum și să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea dialogului cu Uniunea Europeană pe noi domenii de cooperare, lucru ce va permite Republicii Moldova să beneficieze la maxim de beneficiile oferite de piața europeană.

„Aprobarea proiectului Agendei de Asociere ne permite să demarăm procesul de pregătire a unui nou document național de planificare a implementării Acordului de Asociere. În gestionarea acestui proces, MAEIE va coopera strâns cu Cancelaria de Stat”, a notat Nicu Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău