A fost aprobat Planul de organizare și desfășurare a manifestărilor consacrate Zilei Memoriei

  • 12 Februarie 2021 13:56
A fost aprobat Planul de organizare și desfășurare a manifestărilor consacrate Zilei Memoriei

Membrii Cabinetului demisionar de miniștri a aprobat la ședința de astăzi hotărârea cu privire la organizarea și desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei Memoriei, marcată pe 2 martie, transmite MOLDPRES.

Guvernul interimar a instituit Comitetul organizatoric pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei Memoriei, marcată pe 2 martie, ziua de comemorare a celor căzuți în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și victimelor acestui conflict. Comitetul va fi prezidat de ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc, transmite sursa citată.

De asemenea, a fost aprobat Planul manifestărilor consacrate Zilei Memoriei. Realizarea acțiunilor incluse în Planul nominalizat se va efectua din contul mijloacelor aprobate în bugetul autorităților implicate, precum și din alte surse, conform legislației.

Guvernul a recomandat autorităților administrației publice locale să identifice mijloacele financiare necesare pentru realizarea acțiunilor prevăzute în Planul menționat. Controlul asupra executării prezentei dispoziții se pune în sarcina Comitetului organizatoric.

Parlamentul a aprobat astăzi proiectul de modificare a Hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Potrivit documentului, Ziua memoriei, consemnată anual pe 2 martie, va fi redenumită în Ziua memoriei și recunoștinței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău