VIDEO | A fost anihilată activitatea unei grupări criminale care făcea contrabandă cu droguri din Ucraina

  • 11 Iulie 10:37
VIDEO | A fost anihilată activitatea unei grupări criminale care făcea contrabandă cu droguri din Ucraina

Secția Investigații Criminalitate Transfrontalieră din cadrul Direcției regionale Nord a IGPF, sub conducerea Procuraturii din orașul Ocnița, a desfășurat o serie de investigații și acțiuni penale pentru combaterea unei grupări criminale internaționale. Aceasta grupare a fost implicată în contrabanda de droguri sintetice din Ucraina în Republica Moldova, operând o platformă internațională de comerț electronic dedicată traficului ilegal de substanțe stupefiante precum PVP, amfetamină și metamfetamină.

Pe 7 iulie curent, la ora 02:00, la Punctul de Trecere a Frontierei „Otaci”, autoritățile de frontieră au oprit pentru control un automobil de model „Lincoln”. Șoferul, în vârstă de 35 de ani, a fost identificat ca membru activ al unei grupări criminale internaționale. În mașină au fost găsite 2,0 kg de droguri sintetice, evaluate la 1.400.000 lei pe piața neagră. Drogurile erau ascunse în cutii de jucării, conserve metalice și în ambalaj de săpun lichid.

Poliția de Frontieră a dezvăluit că au fost desfășurate investigații speciale pentru a identifica toți membrii grupării și locurile unde drogurile erau depozitate. Activitatea criminală a grupului implica utilizarea rețelelor de socializare pentru distribuția largă de droguri sintetice în Republica Moldova. Un lider al grupului, în vârstă de 25 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut în urma investigațiilor. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile și plasat în detenție.

Investigațiile sunt în desfășurare, iar cei implicați sunt considerați nevinovați până la dovedirea contrară în instanță.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău