A fost aleasă noua componență a Adunării Populare în regiunea găgăuză

  • 04 Octombrie 2021 08:21
A fost aleasă noua componență a Adunării Populare în regiunea găgăuză

În regiunea găgăuză, duminică 3 octombrie, s-au desfășurat alegeri în Adunarea Populară, după ce acum două săptămâni, în primul tur al scrutinului, au fost aleși doar 18 din cei 35 de deputați ai legislativului local.

În 11 circumscripții a fost organizat turul doi de scrutin, iar în altele șase au avut loc alegeri repetate din cauza prezenței reduse la vot la 19 septembrie. Potrivit rezultatelor preliminare, în urma scrutinului de duminică, 3 octombrie, au fost aleși toți cei 17 deputați, alegerile fiind considerate valide în toate circumscripțiile deoarece în cazul alegerilor repetate nu există o rată de prezență necesară.

Între timp, Curtea de Apel de la Comrat a validat duminică mandatele celor 18 deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei, care au fost aleși în primul tur al alegerilor locale din 19 septembrie 2021.

Informația a fost confirmată pentru portalul gagauzinfo.md de către președinta Comisiei Electorale Centrale de la Comrat Iana Kovalenko.

În cazul validării rezultatelor scrutinului din 3 octombrie, în Adunarea Populară vor fi 25 de deputați independenți, nouă de la Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și unul – de Partidul Acasă Construim Europa (PACE). Potrivit observatorilor locali, cel mai probabil, în viitorul legislativ de la Comrat va fi formată o coaliție a BeCS și a independenților susținători ai bașcanului Irina Vlah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău