A fost aleasă culoarea anului 2022

  • 11 Decembrie 2021 16:34
A fost aleasă culoarea anului 2022

Nuanța albastru brebenoc sau saschiu a fost aleasă de compania Pantone drept culoarea anului 2022 și este botezată Very Peri, potrivit News.ro.

Very Peri a fost descrisă de Pantone ca „o nuanță de albastru brebenoc”. Nuanța a fost anunțată de apariția metaverse-ului și de impactul carantinei în contextul pandemiei.

Pantone, companie care stabilește unele dintre cele mai recunoscute standarde coloristice, a transmis că această culoare unește „constanța” albastrului tradițional cu „energia și emoția” date de roșu.

„Pe măsură ce ne mișcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă și viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone. „Înglobând calitățile albastrului, având în același timp o nuanță violet-roșu, Pantone 17-3938 Very Peri afișează o atitudine spirituală și veselă și o prezență dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă și exprimarea imaginativă”.

Compania a ales în premieră să creeze o nuanță care nu se regăsește momentan în catalogul său. Pentru asta, a amestecat tonuri de albastru cu violet-roșu.

Rezultatul este similar culorilor găsite de regulă în natură, precum la florile de lavandă și păsări.

Potrivit companiei, Very Peri este un indicator al peisajului actual fizic și digital.

„Pantone 17-3938 Very Peri este simbol al spiritului epocii și al tranziției în care ne aflăm. În timp ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă, iar viețile noastre fizice și digitale au fuzionat în noi moduri”.

Începând cu 2000, Pantone a ales culoarea anului. Institutul său de cercetare face analize pe baza tendințelor pentru a anunța decizia.

Anul trecut, tradiția a fost întreruptă și, pentru prima dată, au fost alese două nuanțe drept culoarea anului. Ultimate Grey (nuanță de gri) și Illuminating (nuanță de galben) subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susține reciproc și exprimă cel mai bine starea din 2021, spunea compania.

Cu un an înainte, a fost ales albastru clasic drept culoarea anului.

Sursa foto: www.pantone.com

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău