A fost aleasă conducerea Partidului Schimbării

  • 08 Martie 2021 08:10
A fost aleasă conducerea Partidului Schimbării

În funcția de președinte al Partidului Schimbării a fost ales Ștefan Gligor, iar în funcțiile de vicepreședinți – Corina Gaibu, Sergiu Dărănuță, Ion Potlog, Sergiu Postica și Sergiu Tofilat. În calitate de secretar general al formațiunii a fost ales Vladimir Ciobanu. Deciziile în acest sens au fost aprobate la ședința Congresului de constituire a partidului, care a avut loc duminică, 7 martie, transmite IPN.

În cadrul ședinței, Grupul de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării a prezentat un raport în fața delegaților. Potrivit acestuia, din momentul lansării Grupului, pe 28 ianuarie, au fost colectate două mii de cereri de membru și create trei organizații teritoriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

Deocamdată, a fost amânată constituirea organizațiilor teritoriale în municipiile Bălți și Chișinău, în contextul acutizării crizei pandemice. „În aceste municipii există un număr mare de membri, care doresc să participe la constituirea organizațiilor teritoriale, dar din păcate, în prezent, respectivele ședințe de constituire nu pot avea loc din cauza limitărilor impuse de autorități. În pofida acestei situații, vom continua constituirea organizațiilor teritoriale în raioane cu respectarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică. Planificăm în următoarele săptămâni să constituim cel puțin zece organizații noi. Mai mult, odată cu anularea limitelor impuse de autorități, vor fi constituite organizațiile teritoriale din Chișinău și Bălți”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Congresul a decis că, odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării, să fie convocat un congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea partidului și activitatea politică de mai departe.

În următoarele zile, urmează să fie depuse actele pentru înregistrarea formațiunii la Agenția Servicii Publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău