A fost actualizată lista statelor cu cu risc epidemiologic sporit

  • 07 August 2021 11:22
A fost actualizată lista statelor cu cu risc epidemiologic sporit

De luni, 9 august, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin, direct sau în tranzit, din 72 de state ale lumii, vor trebui să stea în regim de autoizolare, timp de 14 zile. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui responsabililor de la Minister, contactați de IPN, la lista existentă anterior, au fost adăugate următoarele țări: Belarus, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Georgia, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Rusia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii.

Lista este elaborată în conformitate cu o hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din17 iulie anul curent.

Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, care este mai mare de 100 cazuri la 100 de mii de populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, și vin, direct sau în tranzit, din cele 72 de state, pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău