A doua zi de terapie intensivă pentru Boris Johnson

  • 08 Aprilie 2020 09:42
A doua zi de terapie intensivă pentru Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a început miercuri a doua sa zi de terapie intensivă, unde se luptă cu noul coronavirus care a contaminat peste 55.000 de persoane în țara sa și a făcut aproape 6.200 de morți printre compatrioții săi, informează Agerpres.

Șeful diplomației britanice, Dominic Raab, desemnat să îl înlocuiască pe Johnson, a recunoscut că a fost șocat când a aflat de spitalizarea liderului de 55 de ani.

„Nu este doar șeful nostru, este și un coleg și un prieten. Este un luptător care va învinge", a spus Raab într-o conferință de presă.

Internat duminică la Spitalul St. Thomas din Londra, Boris Johnson primește un tratament standard cu oxigen și respiră fără nicio asistență.

„Nu a avut nevoie de ventilare mecanică sau de ajutor respirator noninvaziv”, a explicat marți purtătorul său de cuvânt.

Premierul britanic este într-o stare „stabilă” și „are moralul bun”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

Autoritățile britanice apreciază că Regatul Unit se va confrunta cu vârful pandemiei în următoarele zile. Dominic Raab va avea responsabilitatea de a lua o eventuală decizie de prelungire a măsurilor de izolare, cu consecințe economice și sociale foarte dureroase, notează AFP.

Marea Britanie a înregistrat marți 786 de noi decese în 24 de ore, un nou record pentru această țară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău