A doua zi de COD ROȘU în Beijing

  • 09 Decembrie 2015 11:37
A doua zi de COD ROȘU în Beijing

Situația din capitala Chinei rămâne gravă din cauza poluării excesive.

Pentru a doua zi consecutiv, nivelul noxelor a depășit cu mult limitele admise, iar autoritățile le-au recomandat locuitorilor Beijingului să evite, pe cât posibil, să iasă din case. Cele mai multe școli au fost închise, informează Agerpres.

Capitala Chinei a fost acoperită întreaga zi de un strat gros de smog. Nimeni nu a putut vedea cerul, iar clădirile mai înalte abia erau vizibile prin norii de poluare.

Jonathan Fredrickson, profesor de limba engleză: „Pentru prima dată au închis toate sau aproape toate școlile. Mi s-a spus că unii elevi pot veni la cursuri, dacă vor, sau pot rămâne acasă, dacă vor. Este la latitudinea lor și a părinților lor”.

Locuitorii capitalei chineze încearcă să se adapteze și acestui cod roșu, mai ales că metropola cu peste 20 de milioane de oameni se confruntă des cu alerte de poluare.

Nivelul de alertă de poluare a fost ridicat de la portocaliu la roșu. Potrivit specialiștilor, aerul din Beijing este de 12 ori mai poluat decât limita admisă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roșu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce privește utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău