A doua tentativă de numire a fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, în funcția de viceprimar al capitalei a eșuat

  • 04 Noiembrie 2021 12:48
A doua tentativă de numire a fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, în funcția de viceprimar al capitalei a eșuat

A doua tentativă numire a fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, în funcția de viceprimar al capitalei a eșuat astăzi. Candidatura acestuia a fost susținută de 24 de consilieri municipali, în timp ce fracțiunea Platformei DA s-a abținut de la vot.

La prima încercare, la ședința CMC din 28 octombrie, pentru numirea acestuia au votat 23 de consilieri municipali: 21 din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) și câte un consilier de la comuniști (PCRM) și democrați (PD). Consilierii Platformei DA și PAS au votat împotrivă.

Conform legislației viceprimarul capitalei este ales la propunerea primarului general, prin decizia CMC, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie este exclus sau nu întrunește numărul necesar de voturi două ședințe consecutive, Primarul General numește viceprimarul prin dispoziție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău