A doua noapte de proteste masive în Spania, după arestarea unui rapper acuzat de adularea terorismului și insultarea monarhiei

  • 18 Februarie 2021 09:17
A doua noapte de proteste masive în Spania, după arestarea unui rapper acuzat de adularea terorismului și insultarea monarhiei

Pentru a doua noapte la rând, mii de spanioli au continuat să protesteze pe străzile marilor orașe ale țării, după arestarea unui rapper care a insultat monarhia, scrie Digi24.ro.

Pablo Hasel a devenit un simbol al libertății de exprimare în Spania, după arestarea sa de marți. Demonstranții au incendiat containere de gunoi și au aruncat cu pietre și petarde spre polițiști.

Polițiștii l-au reținut în universitatea din Lleida, unde Hasel se baricadase alături de zeci de susținători, relatează Mediafax.

La ieșire, a spus că nimic nu îl poate opri, nici măcar un stat fascist.

Artistul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru versuri care aduceau insulte monarhiei și glorificau terorismul.

În piesele sale, Hasel l-a făcut „hoț” pe fostul rege Juan Carlos I.

Condamnarea lui Pablo Hasel a stârnit controverse în Spania, iar guvernul de stânga a anunțat că va modifica legislația, prin eliminarea condamnărilor la închisoare pentru fapte care implică libertatea de exprimare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău