A doua jumătate a lunii ianuarie începe cu vreme instabilă

  • 15 Ianuarie 15:24
A doua jumătate a lunii ianuarie începe cu vreme instabilă

Noaptea ger slab și ziua vreme instabilă, pe alocuri cu ninsori slabe și lapoviță, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru săptămâna următoare, care începe a doua jumătate din luna ianuarie, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, săptămâna care a început va fi caracterizată de maxime de 5 grade cu plus, ziua, și până la 11 grade de ger, noaptea. În mod obișnuit, mai frig se așteaptă să fie în nordul țării, unde valorile diurne vor ajunge și la 5 grade de ger. Spre sfârșitul săptămânii, în nord sunt prognozate ninsori de scurtă durată.

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat reiterează avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn.

Potrivit hidrologilor, “în râurile mici, cursurile de apă și bazinele acvatice din țară se va menține formarea de gheață - la mal și năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra podul de gheață”.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, or, în acest sens salvatorii atenționează populația să dea dovadă de prudență în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinților de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenți și să monitorizeze unde se joacă copiii lor. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău