A demarat vaccinarea vulpilor împotriva rabiei

  • 27 Octombrie 2022 11:42
A demarat vaccinarea vulpilor împotriva rabiei

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că astăzi demarează campania anuală de vaccinare antirabică a vulpilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, campania de vaccinare este cofinanțată de Uniunea Europeană și sprijinită de România. „Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești, transmite sursa citată.

Momelile sunt aruncate din avion, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 momeli/km2, cu excepția suprafețelor zonelor locuite, lacurilor, râurilor și a drumurilor naționale. Distribuția manuală a momelilor vaccinale se va realiza de către personalul subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, precum și personalul Agenției Moldsilva și al Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova”, indică ANSA.

Momelile vor fi amplasate la fiecare intrare în vizuină și pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricționează circulația liberă a câinilor și pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile.

ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău