A demarat sezonul de încălzire în Capitală. Câte clădiri au fost conectate la agent termic

  • 15 Octombrie 2018 13:17
A demarat sezonul de încălzire în Capitală. Câte clădiri au fost conectate la agent termic

Sezonul de încălzire a demarat astăzi în municipiul Chișinău. Până în prezent, circa 50 de obiective au fost conectate la agentul termic, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că, înainte de racordarea la încălzire, administratorii obiectivelor trebuie să prezinte pașapoartele tehnice cu privire la efectuarea lucrărilor de pregătire pentru conectarea la agentul termic.

„Până în prezent, la căldură au fost conectate șapte blocuri locative, o grădiniță, o școală, 10 instituții medicale, 10 case particulare, două instituții superioare de învățământ, 14 agenți economici și instituții publice”, a afirmat Elena Junghină.

Anul trecut, livrarea agentului termic în capitală a început în prima parte a lunii octombrie. 

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4500 de obiecte, dintre care 2900 sunt blocuri locative (peste 208 mii de apartamente), 870 de agenți economici, 140 de grădinițe, 160 școli și licee, 70 de instituții medicale și 90 de instituții superioare de învățământ.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme stabilă. Maximele termice vor atinge ziua până la +24 de grade, în sudul țării, iar noaptea termometrele vor indica minime de până la +5 grade Celsius, în nordul țării.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău