A demarat activitatea Școlii de Securitate NATO

  • 11 Iunie 2018 14:37
A demarat activitatea Școlii de Securitate NATO

25 de studenți, tineri profesioniști și reprezentanți ai societății civile participă, în perioada 11 – 13 iunie, la Școala de Securitate NATO, organizată de Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova.

Potrivit trm.md, în cadrul Școlii participanții sunt informați despre conceptele de securitate și apărare, cooperarea Republicii Moldova și NATO, dar și rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO.

La eveniment, în calitate de vorbitori, participă experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul european și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor.

În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău