A crescut numărul mașinilor cu plăcuțe neutre în perioada de după așa-numitul regim de testare din luna ianuarie

  • 12 Februarie 08:25
A crescut numărul mașinilor cu plăcuțe neutre în perioada de după așa-numitul regim de testare din luna ianuarie

Peste trei mii de automobile din regiunea transnistreană au fost reînmatriculate, fiindu-le eliberate plăcuțe neutre, în perioada de după așa-numitul regim de testare din luna ianuarie. Cifra reprezintă 3% din autoturismele din stânga Nistrului.

Potrivit vicepremierului pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, cererea pentru plăcuțele auto neutre a crescut ca urmare a măsurii de interdicție la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului, aplicată de autorități la mijlocul lunii ianuarie, transmite IPN.

Vicepremierul a declarat pentru Europa Liberă că măsura respectivă a demonstrat că în regiune există cerere pentru reînmatricularea automobilelor. „La trei zile de la începutul interdicției, numărul de solicitări zilnice a crescut de patru ori”, a spus Alexandru Flenchea.

Amintim că din septembrie anul trecut, proprietarii de mijloace de transport domiciliați în regiunea transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre, oferite de către autoritățile Republicii Moldova, care le permite circulația în traficul rutier internațional, conform înțelegerilor din 2018 dintre Chișinău și Tiraspol.

La începutul lunii ianuarie, Chișinăul a interzis trecerea frontierei cu Ucraina a mașinilor înregistrate ilegal în regiunea separatistă, ulterior a renunțat la această măsură, pe care a numit-o regim de testare. Tiraspolul amenința că va interzice la rândul său circulația automobilelor din R. Moldova. Partea ucraineană a anunțat, însă, că va aplica această măsură de la 1 aprilie, așa cum s-a convenit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26
Cer fragmentat
Umiditate:41 %
Vint:6,2 m/s
Sat
23
Sun
21
Mon
21
Tue
23
Wed
23

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău