”A constatat eșuarea concursului”. INJ rămâne în continuare fără un membru al Consiliului din rândul judecătorilor

  • 08 Martie 2021 09:45
”A constatat eșuarea concursului”. INJ rămâne în continuare fără un membru al Consiliului din rândul judecătorilor

Niciunul dintre cei doi candidați înscriși în concurs nu a acumulat voturi suficiente pentru a fi promovați la funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției (INJ) din rândul judecătorilor. Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat eșuarea desfășurării concursului și a anunțat concurs repetat. O decizie în acest sens a fost luată la ultima reuniune, comunică Bizlaw.md.

În concurs s-au înscris Ghenadie Eremciuc, magistrat la Judecătoria Bălți, sediul central și Victor Sandu, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Ambii magistrați au participat, anterior, la concursuri pentru ocuparea funcției de membru al Colegiului INJ. Niciunul dintre ei nu a obținut voturi suficiente pentru a fi promovați. Victor Sandu a fost numit în funcția de judecător la începutul anului 2015. Acesta activează, în prezent, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Ghenadie Eremciuc activează în calitate de magistrat din anul 2014. Anterior, acesta a exercitat, timp de aproximativ 12 ani, diferite funcții în organele procuraturii, printre care și funcția de procuror în Procuratura Sîngerei, în perioada 2003 – 2003, și procuror în Direcția juridică a Procuraturii Generale, în perioada 2007 – 2010, transmite sursa citată.

Potrivit Legii cu privire la Institutul Național de Justiție, Consiliul este structura supremă de conducere al Institutului. Acesta este alcătuit din 13 membri. Mandatul membrilor Consiliului este de o durată de patru ani și poate fi reînnoit doar o singură dată.

Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare ședință la care participă, de o indemnizație echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău