A cincea ediție a Festivalului Național al Strugurelui va avea loc la Cimișlia

  • 19 August 2017 10:09
A cincea ediție a Festivalului Național al Strugurelui va avea loc la Cimișlia

Viticultorii și exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova și România, savanți din domeniu, producători de utilaje și ambalaje pentru procesarea strugurilor vor participa duminică, 3 septembrie, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național al Strugurelui, ce va fi organizat la Cimișlia.

Evenimentul este organizat de administrația raionului Cimișlia, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova, transmite IPN.

La eveniment vor fi prezenți de asemenea producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar și de fertilizanți, meșteri populari și colective artistice. În cadrul festivalului va fi organizată o expoziție de struguri și vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfășura și un forum național al producătorilor și exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viță-de-vie – cartea de vizită a Moldovei”.

Cei mai buni viticultori vor fi premiați în cadrul concursurilor „Strugurele gigant” și „Cea mai bună prezentare la Festival”.

Festivalul are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri pentru masă, stabilirea noilor relații economice, inclusiv cu parteneri din Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău