A 3-a doză de vaccin anti-COVID, recomandată în Franța pentru persoanele de peste 65 de ani, concomitent cu un vaccin antigripal

  • 24 August 2021 15:51
A 3-a doză de vaccin anti-COVID, recomandată în Franța pentru persoanele de peste 65 de ani, concomitent cu un vaccin antigripal

Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) a recomandat marți cea de-a treia doză de rapel a vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 65 de ani precum și pentru persoanele aflate în categoria de risc de a suferi forme grave ale bolii, precum și vaccinarea concomitentă cu un ser anti-COVID de tip mARN și cu vaccinul antigripal, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"După analiza datelor disponibile, HAS a propus o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele în vârstă de cel puțin 65 de ani, precum și pentru persoanele care prezintă comorbidități care cresc riscul unor forme grave de COVID-19", a anunțat HAS într-un comunicat.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a anunțat luni seară următoarea campanie de vaccinare cu rapel pentru această categorie de persoane, precizând că așteaptă însă confirmarea din partea HAS.

Pentru HAS, "prioritatea pentru săptămânile ce urmează este creșterea acoperirii vaccinale, în special la categoria de vârstă de peste 80 de ani" pentru care acoperirea vaccinală ce a fost deja atinsă, de 79,9%, este considerată insuficientă.

HAS a propus "simplificarea parcursului vaccinal" al persoanelor din categoriile vizate prin "administrarea concomitentă a vaccinului antigripal și a celui împotriva COVID-19" începând de la sfârșitul lunii octombrie.

De asemenea, HAS a recomandat o doză de rapel cu un vaccin mARN și pentru persoanele inoculate cu vaccinul monodoză Janssen, precizând că acest rapel ar trebui administrat după patru săptămâni de la prima inoculare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău