970 de blocuri și-au sistat consumul complet de energie termică

  • 11 Aprilie 2023 08:14
970 de blocuri și-au sistat consumul complet de energie termică

În contextul creșterii temperaturilor exterioare în ultimele zile, “TERMOELECTRICA” S.A. comunică că din numărul total de 2675 de blocuri locative, 970 de blocuri și-au sistat consumul complet de energie termică pentru încălzire cu perfectarea cererilor privind deconectarea. În același timp, majoritatea blocurilor conectate au ajustat consumul de energie termică în funcție de temperatura mediului.

În următoarele zile se așteaptă sporirea temperaturii aerului exterior, ceea ce va determina să purcedem la transferul sistemului centralizat de energie termică, la regimul de funcționare de „vară”.

Astfel, pentru optimizarea consumurilor de combustibili, Termoelectrica începând de astăzi, 10 aprilie curent, va produce energie termică doar la CET 2 (Sursa I).

Concomitent, „TERMOELECTRICA” S.A. face apel către administratorii de bloc să asigure, în următoarele zile, reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău