94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

  • 27 Martie 2012 09:18
94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Astăzi la se împlinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în 1918. La Chișinău vor avea loc cu această ocazie mai multe evenimente printre care întrevederea primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.Cei doi primari vor vizita Expoziția „Memoria ca formă de justiție”, realizată de Memorialul…

Astăzi la se împlinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în 1918. La Chișinău vor avea loc cu această ocazie mai multe evenimente printre care întrevederea primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Cei doi primari vor vizita Expoziția „Memoria ca formă de justiție”, realizată de Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, ca un rezumat al represiunii comuniste din România, a autorilor Ana Blandiana și Romulus Rusan și vor participa la Lansarea Cărții „Coroana din cenușă – o sută de poeme de patrie și dor”, a autoarei Maria Augustina Hâncu. 

Cu prilejul împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Centrul European pentru Studii Etnice al Academiei Române și Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Consiliul Româno-American și Platforma Civică „Acțiunea 2012” organizează astăzi  dezbaterea cu tema: “Reunirea celor doua state românești, soluție europeană pentru înlăturarea consecințelor Pactului Ribbentrop- Molotov și stabilizarea frontierei NATO și Uniunii Europene”.

La dezbatere participă parlamentari din Republica Moldova și Romania, cercetători, istorici, jurnaliști precum și reprezentanți ai societății civile .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău