939 de elevi din Republica Moldova, cu rezultate foarte bune la învățătură, se vor odihni la tabere de vară din România

  • 03 Iulie 2023 15:34
939 de elevi din Republica Moldova, cu rezultate foarte bune la învățătură, se vor odihni la tabere de vară din România

939 de elevi din Republica Moldova, cu rezultate foarte bune la învățătură, se vor odihni, pe parcursul verii, la tabere de vară din România. Aceștia vor participa la diverse activități educative, culturale și sportive. Totodată, va fi organizată o serie de prelegeri despre istoria și civilizația românească, dar și proiecții de filme românești. Programul mai include excursii, drumeții la obiectivele culturale și turistice, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

Taberele vor fi deschise în următoarele Centre de agrement: Oglinzi, jud. Neamț (în perioada 03 iulie – 07 august); Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, (în perioada 17 iulie – 21 august); Sulina, jud. Tulcea, (în perioada 02 iulie – 21 august); Botoșani, jud. Botoșani, (în perioadele 03 – 31 iulie 2023).

Beneficiarii Programului ,,ARC”, aflat la cea de-a XIV-a ediție, sunt elevi din instituțiile de învățământ primar și secundar, câștigători ai olimpiadelor/concursurilor naționale și internaționale, dar și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc. Cheltuielile privind cazarea, alimentația și transportul din Chișinău spre România, vor fi asigurate de organizatori. Elevii vor fi însoțiți de 101 cadre didactice.

Programul de tabere este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, prin intermediul Ambasadei României în Republica Moldova. Un grup de 149 de elevi și 15 cadre didactice au plecat pe 2-3 iulie curent la Centrele de agrement: Oglinzi, jud. Neamț; Sulina, jud. Tulcea și Botoșani, jud. Botoșani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău