90 de ani de la sfințirea Crucii de pe Caraiman

  • 14 Septembrie 2018 18:12
90 de ani de la sfințirea Crucii de pe Caraiman

La Bușteni, au loc, astăzi, mai multe evenimente, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la sfințirea Crucii de pe Caraiman, dedicată eroilor căzuți pe front, în Primul Război Mondial. Despre aceste manifestări - care fac parte din seria dedicată Anului Centenar.

Ridicată în anii 1926-1928, la inițiativa Reginei Maria, așa cum ați spus și voi, pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial, Crucea de pe Caraiman este înregistrată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume, amplasată pe vârf de munte, la altitudine de 2291.

Începând de astăzi, timp de trei zile, în stațiunea Bușteni vor avea loc evenimentele care marchează aniversarea acestui simbol al Carpaților.

Vorbim de expoziții documentare, de prezentări de film, de paradă militară, de simpozioane și seriile toate vor fi animate de muzică de fanfară.

Mâine dimineață, curajoșii, dar și delegația oficială, vor urca la 2291 de metri, sus, la Cruce, pentru a depune coroane de flori și pentru a participa la parada militară.

La toate aceste evenimente și-a anunțat participarea și ministrul apărării naționale, domnul Mihai Fifor, începând cu astăzi, după-amiază, cu ora 15:00.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău