9 ani închisoare pentru trafic de marijuana. Captura totală valorează circa 1.500.000 lei

  • 14 Noiembrie 2023 09:02
9 ani închisoare pentru trafic de marijuana. Captura totală valorează circa 1.500.000 lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Sud,” anunță condamnarea la 9 ani închisoare a unui traficant de droguri din Cahul, precum și a unui consumator de droguri, la 8 luni închisoare, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Cei  doi au fost  reținuți într-o seară din februarie 2023, în timp ce transportau din Cahul spre Vulcănești marijuana ambalată în pachete stropite cu benzină, ca să evite detectarea drogurilor de câinii de serviciu ai oamenilor legii. Ulterior perchezițiilor de la domiciliu, de la traficantul de droguri a fost ridicată a doua parte a drogurilor, precum și aparatul de vidare a pachetelor de droguri spre vânzare. Astfel, cantitatea totală de peste 8,5 kilograme de marijuana ar valora pe piața neagră circa 1.500.000 lei. 

La domiciliul pasagerului din mașina cu pricina, cu vârsta de 36 de ani, a fost ridicată râșnița cu care acesta mărunțea marijuana pe care apoi o consuma, precum și 2 gr. de marijuana, care potrivit legii constituie o cantitate mare. Acesta și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, din durata maximă de pedeapsă cu închisoarea de 1 an, Judecătoria Cahul l-a condamnat la o durată redusă de 8 luni închisoare.

În ceea ce-l privește pe bărbatul cu aceeași vârstă și care punea drogurile în vânzare, acesta nu și-a recunoscut vinovăția, declarând că ar fi găsit drogurile camuflate într-o grămadă de lemne din pădure, iar peste două săptămâni, în seara în care i-a fost oprită mașina în care le transporta, intenționa să le nimicească, prin ardere pe câmp. Totuși, vinovăția acestuia a fost demonstrată prin multiple probe, inclusiv conversațiile din telefon, cu potențialii clienți, care urmau să facă comanda de droguri. De asemenea, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), mașina acestuia a fost confiscată în folosul statului, ca mijloc folosit la infracțiunea de circulație ilegală a drogurilor.

Sentința pronunțată în privința consumatorului de droguri a devenit definitivă, iar până cea în privința traficantului de droguri devine definitivă, acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău