860 de milioane de euro pentru modernizarea singurului portavion rusesc, Admiral Kuznețov

  • 24 Aprilie 2018 14:57
860 de milioane de euro pentru modernizarea singurului portavion rusesc, Admiral Kuznețov

Ministerul rus al apărării și Corporația Națională pentru Construcții Navale (OSK) au semnat un contract pentru reparații și modernizarea navei grele ”Admiral Kuznețsov”, anunță Interfax.

Potrivit agenției, reparația și modernizarea navei vor fi efectuate la șantierele navale din Murmansk, cu termen de finalizare în anul 2021.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că modernizarea portavionului „Admiral Kuznețov” ar trebui finalizată în 2020, iar în 2021 nava sa revina în serviciul flotei.

În primăvara anului 2017, când s-au anunțat planurile de modernizare a navei, sursele TASS din complexul industrial-militar spuneau că lucrările vor costa circa 20 de miliarde de ruble (264 milioane de euro). Sursele Izvestia, la rândul lor, au declarat că reparația și modernizarea portavionului vor costa cel puțin 65 miliarde de ruble (860 milioane de euro). Totodata, „Vedomosti” a estimat că construirea unei nava tip corveta costă aproximativ 15 miliarde de ruble.

„Admiral Kuznețov” a intrat in serviciul flotei ruse la începutul anului 1991. În prezent, este singurul portavion din marina rusă.

În toamna anului 2016, „Admiral Kuznețov” a efectuat o expeditie din marile nordice (Severomorsk) în Marea Mediterană, pentru a participa la operațiunea militara din Siria. În timpul trecerii portavionului prin Canalul Mânecii, observatorii au atras atenția asupra fumului negru care provenea din cosurile nave, ceea ce i-a dus la concluzia existentei unor probleme tehnice la bordul navei.

În timpul participării la operațiunea din Siria, portavionul s-a remarcat prin pierderea a două avioane, care au ratat puntea navei in timpul aterizarii.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău