85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement au fost verificate de către poliție, privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19

  • 05 Februarie 2022 11:11
85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement au fost verificate de către poliție, privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19

Ieri seara, 4 februarie, polițiștii au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Astfel, echipele de poliție, cu competențe de monitorizare și verificare, s-au deplasat în sectoarele municipiului Chișinău, cât și în raioanele din zonele Nord, Centru și Sud ale țării, unde, în intervalul de timp 22.00 - 02.30, au efectuat activități de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

La nivel național, a fost verificată  activitatea a peste 85 de unități  de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de CNESP, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

Menționăm că, acțiunile sistematice, inclusiv cele de săptămâna trecută,  întreprinse de polițiști s-au arătat eficiente, astfel majoritatea localurilor s-au conformat prevederilor comisiei.

În același timp,  constatăm că mai sunt situații în care sănătatea publică este pusă în pericol, prin nerespectarea de către administratorii localurilor, a normelor antiepidemice.

Un local din centru capitalei, care activa după ora 22:00, cu ușile închide și mimarea sistării activității, care a blocat  accesul polițiștilor în interior.  După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat, iar în interior se aflau zeci de persoane.

În urma celor constatate, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economc au fost inițiată  o procedură  contravențională conform art. 76 (prim) din Codul contravențional. Ca urmare a verificării, a fost constatat că toți clienților localului, dețineau certificate de vaccinare.

O altă încălcare a fost constatată în mun. Cahul, a fost identificată cafeneaua, care în procesul activității a încălcat prevederile instituite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Prin urmare, s-a constatat faptul că barmanul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție, precum și aflarea în local a persoanelor în lipsa certificatelor de vaccinare sau a testelor negative la infecția COVID-19.

Aducem  mulțumiri cetățenilor și agenților economici care respectă prevederilor Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și urmează toate normele de siguranță pentru prevenirea răspândirii infecției Covid-19.

Fie că ne vom întâlni, pe timp de zi sau noapte, disponibilitatea noastră pentru a vă oferi ajutor este necondiționată, de asemenea, și exigența este sporită, atunci când întâlnim situații în care prevederile legale nu sunt respectate.

Astfel, comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii virusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău