80% dintre așezările din Ungaria, afectate de COVID-19

  • 03 Noiembrie 2020 17:30
80% dintre așezările din Ungaria, afectate de COVID-19

Optzeci la sută dintre așezările din Ungaria sunt afectate de infectările cu noul coronavirus, a declarat marți o șefă de departament din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (NNK) în cadrul unui briefing de presă al comisiei operative responsabile cu gestionarea pandemiei de COVID-19, informează MTI, preluat de Agerpres.

Datele de săptămâna trecută au relevat o prezență crescută a virusului în sistemele de canalizare din Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya, Veszprem și din alte orașe importante, ceea ce sugerează că ne putem aștepta la o creștere a numărului de infecții, a precizat Agnes Galgoczi.

Comisia operativă și autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situația și își vor prezenta propunerile de măsuri guvernului.

Premierul Viktor Orban va face un anunț după reuniunea de cabinet de marți, a indicat Galgoczi.

Ungaria a raportat aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un adevărat record negativ, în timp ce numărul deceselor înregistrate de luni până marți a fost de 84, transmite Reuters, care citează date prezentate de guvernul de la Budapesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău