80 % dintre locurile la studii de licență au fost acoperite, potrivit rezultatelor preliminare ale admiterii

  • 13 August 2019 10:42
80 % dintre locurile la studii de licență au fost acoperite, potrivit rezultatelor preliminare ale admiterii

În urma sesiunii de bază a admiterii în universități, la studii de licență cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 3913 studenți, ceea ce constituie 80 la sută din numărul total al locurilor oferite. Alte 993 de locuri bugetare au rămas vacante, informează MOLDPRES.

Conform rezultatelor preliminare ale admiterii, prezentate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, la studii de masterat au fost înmatriculați 2825 de tineri (circa 98% din plan), vacante rămânând 51 de locuri bugetare.

La această etapă a admiterii, doar Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” a încheiat procesul de înmatriculare. Celelalte instituții vor organiza sesiuni suplimentare de admitere, până la 30 august curent.

Și în acest an, cele mai solicitate specialități rămân a fi Drept, Business și administrare, Finanțe, Design, Tehnologii informaționale și comunicaționale, Medicină și Stomatologie. Totodată, cele mai multe locuri bugetare ramase neacoperite sunt la domeniile Științe ale educației și exacte (specialitățile Matematica, Fizica); Științele solului; Științe agricole; domeniul ingineresc.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în sesiunea 2019, înmatricularea la studii superioare de licență s-a organizat la 169 de specialități, oferta fiind de 4906 locuri bugetare. La Ciclul II Master  au fost disponibile 2876 de locuri finanțate din bugetul de stat, în 17 instituții de învățământ de stat și 8 instituții private.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău