8 MARTIE pentru femeile-polițiști

  • 06 Martie 2015 16:46
8 MARTIE pentru femeile-polițiști

În preajma zilei de 8 martie, Ministerul Afacerilor Interne și-a omagiat colaboratoarele, care muncesc într-un mediu dominat de bărbați.

Câteva dintre femeile-polițiști au fost eroinele unei expoziții de fotografie, vernisată astăzi în grădina publică ”Ștefan cel Mare” din Chișinău. Ele au povestit despre provocările cărora le fac față în fiecare zi, profesând această meserie.   

„Faptul că activăm în cadrul Ministerului de Interne, că suntem colegi cu adevărații eroi ai timpurilor noastre, cu pompierii, cu salvatorii, cu paramedicii, este o mare onoare și suntem încântate că în cadrul ministerului nostru este egalitate de șanse”, au declarat femeile-polițiști.

„Femeia în poliție își are rolul său. Fetelor care vor să aplice la Academia de poliție, vreau să le asigur că este un serviciu foarte interesant, de la acest serviciu primești o satisfacție și o adrenalină enormă, dar este un serviciu greu”, a mărturisit o colaboratoare MAI.

Printre protagonistele expoziției, am întâlnit-o pe Marina Negru, asistentă la serviciul de salvare SMURD, de la Bălți. A mărturisit, emoționată în fața presei, că este mândră de faptul că poată să ajute la salvarea vieților celor ajunși în situații dificile.

„Sute de ieșiri au fost, am acordat ajutor foarte mult. Cele mai grele cazuri sunt în accidente rutiere. Am scos persoane din stopuri cardiace, din accident rutier am acordat primul ajutor, am oprit diferite hemoragii. Și persoanele, pe urmă ne întâlneam, și mă cunoșteau. Mă întâlneau și spuneau: Vă mulțumesc! Țineți minte accidentul acela, iată, eu vă țin minte, că dumneavoastră erați o doamnă și vă țin minte!”, a declarat Marina Negru.

Ministrul de Interne, Oleg Balan, a subliniat că femeile sunt promovate în funcție de merite și că prin această acțiune se dorește atragerea mai multor doamne în poliție.

INSERT

Aflarea doamnelor în cadrul Ministerului de Interne, să știți că obligă bărbații la un mai mare respect. Promovarea în cadrul ministerului va fi făcută doar după merite și profesionalism.

-         Care este cea mai înaltă funcție în care se află o femeie în minister?

Avem doamne în funcția de șef a direcției generale. Este o funcție de un nivel foarte înalt.

Din 17 mii de angajați ai Ministerului de Interne, aproximativ 3000 sunt femei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău