77 de elevi și studenți vor primi în acest an de studii burse de merit

  • 20 Septembrie 2023 17:17
77 de elevi și studenți vor primi în acest an de studii burse de merit

Un număr de 77 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul curent de studii. Acestea vor fi acordate pentru susținerea performanțelor academice și implicarea activă a tinerilor în activități extra curriculare sociale și de cercetare științifică, conferințe, concursuri, expoziții. Decizia a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES.

Astfel, 12 tineri vor primi Bursa Republicii, în valoare de 2030 de lei (circa 100 de euro). Aceasta este destinată pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior. Alți 30 de tineri vor beneficia de Bursa Guvernului, în valoare de 1690 de lei.

Bursa Președintelui Republicii Moldova o vor obține 10 studenți de la ciclul I, ciclul II, studii superioare integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior. Alte cinci burse ale șefului statului vor fi acordate pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar. În cazul primei categorii, valoarea bursei va fi de 1845 de lei, iar pentru a doua categorie - 1430. 

Bursa „Gaudeamus", în valoare de 1230 de lei, va fi acordată pentru 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar. 

Pentru bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 la domeniile de studii: tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și nu mai mică de 9,5 în alte domenii de studii.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, pentru competiția din anul academic 2023-2024, instituțiile de învățământ superior au înaintat 88 dosare, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic - 43 de dosare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău