77 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru

  • 14 Februarie 2012 09:39
77 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru

Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 77 de ani. Cu această ocazie, la Chisinau au loc mai multe manifestări consacrate poetului. La această oră au loc depuneri de flori la bustul său de pe aleea clasicilor din Capitală.

Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 77 de ani. Cu această ocazie, la Chișinău au loc mai multe manifestări consacrate poetului.  La această oră au loc depuneri de flori la bustul său de pe aleea clasicilor din Capitală.

Grigore Vieru s-a stins din viață la 16 ianuarie 2009, în urma unui grav accident rutier, în timp ce se întorcea de la Cahul, unde participase la un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu.

Membru de onoare al Academiei Române, din 1990, Grigore Vieru a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace. Poetul este deținător al Diplomei de Onoare Andersen, cea mai importantă distincție internațională în domeniul literaturii pentru copii.

S-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererita, fostul județ Hotin. Este cunoscut mai ales pentru volumele de versuri "Numele tău", "Aproape" și "Metafore albastre".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău