75 de organizații etnoculturale participă la Festivalul Etniilor

  • 24 Septembrie 2017 21:25
75 de organizații etnoculturale participă la Festivalul Etniilor

Festivalul republican al Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”, se desfășoară în aceste zile în Republica Moldova. La cea de-a 16-a ediție a festivalului participă 75 de organizații etnoculturale, ce reprezintă 30 de etnii, potrivit unui comunicat al Biroului Relații Interetnice.

Festivalul a fost inaugurat în dimineața zilei de duminică, 24 septembrie, la  Chișinău. În Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale din Chișinău și din raioanele Republicii Moldova. Oaspeții au putut vizita curțile etnice și expoziții de carte în limba maternă a etnicilor din Moldova, expoziții de artă decorativ-aplicativă, arte plastice și artizanat. De asemenea, reprezentanții etniilor și-au prezentat bucătăriile naționale. Astfel, moldovenii și ucrainenii, rușii și belorușii, găgăuzii și bulgarii, romii și evreii, polonezii și nemții, lituanienii și estonienii, grecii și armenii și multe alte etnii și-au reprezentat specificul și valorile țării, iar toate în ansamblu vor împărtăși diversitatea patrimoniului cultural european.

Obiectivul Festivalului este valorificarea și perpetuarea tradițiilor minorităților naționale precum și dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relațiilor de prietenie între reprezentanții diferitor etnii, care locuiesc pe teritoriul țării în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău