75 de ani de la difuzarea primei emisiuni militare la Radio România

  • 17 Iunie 2015 09:21
75 de ani de la difuzarea primei emisiuni militare la Radio România

Radio România și Ministerul Apărării Naționale au marcat, la 16 iuni, 75 de ani de la difuzarea primei emisiuni militare la postul public de radio, eveniment organizat în Foaierul Central al Sălii Radio.

În 16 iunie 1940 se difuza în premieră "Ora Ostașului". În 75 de ani de emisie neîntreruptă la postul național de radio, emisiunea armatei s-a intitulat: "În slujba patriei" și "Pentru patrie", "Emisiunea pentru Militari" sau Ora Armatei.

"Încrederea de care se bucură în prezent Armata în rândul populației se datorează și postului public de radio", a afirmat secretarul de stat în Ministerul Apărării, Otilia Sava.

"Dacă Armata astăzi este pe primul loc în inimile românilor se întâmplă și pentru că există Radio România. Faptul că Armata este iubită nu este întâmplător. Spun asta pentru că Armata este un organism extrem de disciplinat. Nu se poate nimic fără muncă. Dacă astăzi comunicăm foarte bine înseamnă doar că suntem doi parteneri care își fac treaba - și noi și Radio România", a afirmat Otilia Sava.

La rândul său, președintele director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, a afirmat că emisiunea militară difuzată neîntrerupt timp de 75 de ani la postul public de radio demonstrează că parteneriatul dintre cele două instituții funcționează.

"Fiecare țară are un set de valori. Alături de limbă, onoarea, credibilitatea și seriozitatea demonstrată în momente grele, respectul pentru valorile naționale, respectul pentru istorie sunt punți care practic unesc aceste două instituții în beneficiul cetățenilor României sau al românilor oriunde s-ar afla ei", a spus Ovidiu Miculescu.

Președintele Director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a primit din partea Statului Major General emblema de onoare în semn de apreciere pentru buna colaborare și promovare a unei imagini corecte a Armatei României în rândul ascultătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău