700 de mii de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului

  • 08 Decembrie 2015 11:48
700 de mii de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului

Circa 700 de mii de euro, atât va primi Republica Moldova în cadrul unui proiect privind îmbunătățirea calității și relevanței învățământului profesional tehnic în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Un Parteneriat în acest sens a fost semnat astăzi de către Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca și șeful Agenției austriece pentru dezvoltare Gerhard Schaumberger.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea unor aspecte în domeniul formării profesionale în Republica Moldova prin sprijinirea unui Centru de excelență în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor care va servi drept model pentru instituțiile de învățământ de profil. De asemenea, banii vor contribui la crearea de oportunități noi pentru studenții care își fac studiile în cadrul învățământului profesional tehnic și la stabilirea unor modele de parteneriat cu sectorul privat pentru reducerea deficitului de cadre în domeniu.

Potrivit Ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, prin acest proiect autoritățile de la București își propun să sprijine Agenția Națională pentru asigurarea calității în învățământul profesional în elaborarea unor standarde de baze și oferte educaționale, adaptate la metode și conținut modern de predare.

Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării tehnice din cadrul Agenției austriece pentru dezvoltare, Gerhard Schaumberger, a menționat că un accent important se va pune pe modernizarea și dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul IT, prin elaborarea unor noi curricule și a materialelor didactice, formarea profesorilor, dar și dezvoltarea, și implementarea unui sistem de management IT, integrat cu sistemul național de învățământ.

Costul total al proiectului este de aproape 700 de mii de euro, bani destinați celor 23 de școli profesional-tehnice și colegii cu specialități în domeniul IT, Agenției Naționale pentru asigurarea calității în învățământul profesional și Centrului de Excelență în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău