700 de euro pentru un permis de conducere: E vizat un angajat al Penitenciarului nr. 5

  • 21 Mai 2021 11:34
700 de euro pentru un permis de conducere: E vizat un angajat al Penitenciarului nr. 5

Un angajat al Penitenciarului nr. 5 din Cahul a fost reținut într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis ajutor unui bărbat la obținerea permisului de conducere, categoria B, în schimbul unei recompense de 700 de euro, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, angajatul penitenciarului ar fi spus că are influență asupra membrilor Comisiei de examinare auto din Cahul și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă de la 2 la 7 ani de detenție sau amendă penală.

În luna ianuarie, ofițerii CNA au efectuat peste 30 de percheziții în cauze inițiate pentru obținerea frauduloasă a permiselor de conducere. Un instructor auto de la Orhei și, ulterior, un angajat al ASP au fost reținuți, în prezent ambii având calitatea de învinuit. Mai târziu, în luna aprilie, a fost reținut șeful unei școli auto din capitală și doi subalterni de-ai săi, fiind bănuiți că ar face parte dintr-o amplă schemă de corupție, în care sunt vizați funcționari ai Agenției Servicii Publice, instructori auto și alți intermediari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău