7 tiruri moldovenești se mai află la punctul vamal Moghiliov-Podolski – Otaci

  • 03 Martie 2022 15:20
7 tiruri moldovenești se mai află la punctul vamal Moghiliov-Podolski – Otaci

Șapte tiruri moldovenești care transportă marfă se află la punctul de trecere a frontierei Moghiliov-Podolsk din Ucraina pentru a trece în Otaci, Republica Moldova. „Acolo s-au aflat peste 45 de tiruri, care erau staționate în parcările speciale din apropierea punctului vamal. De la data de 24 februarie, de când au început ostilitățile în Ucraina, majoritatea celor 45 de tiruri au trecut frontiera în Republica Moldova”, a menționat pentru IPN Alina Merlici, consilieră a ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale.

Alina Merlici a specificat că este posibil ca la cele șapte camioane să se mai alăture și altele. Totuși, tirurile care transportă marfă din Rusia au fost redirecționate pe alte coridoare. „Noi actualizăm informația cu privire la noile coridoare, pe site-ul Ministerului. Informăm care țări permit tranzitarea teritoriului lor de către tirurile cu marfă care vin în Republica Moldova”, a remarcat Alina Merlici. Până acum, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria și alte state au permis tranzitarea teritoriului lor de către tirurile companiilor moldovenești.

În legătură cu unele postări pe rețelele de socializare, despre unele lipsuri duse de șoferii moldoveni de tiruri aflați la frontiera ucraineano-moldovenească, Alina Merlici a menționat că ministerul monitorizează acest aspect. „Ministerul este în contact direct cu firmele de transport marfă – cu cele care iau autorizație de la ANTA. Nu am fost socialități să le ducem șoferilor de tiruri aflați în vamă alimente sau altceva. Reprezentanții unor firme au specificat că nu este necesar, deoarece există cantine, magazine în apropiere de punctul respectiv de trecere a frontierei”, a specificat Alina Merlici.

„Dacă există șoferi moldoveni care duc lipsă de ceva la punctul de trecere a frontierei de la Moghiliov-Podolsk, ar fi mai bine ca ei să scrie direct la minister și noi vom putea interveni mult mai repede”, a precizat reprezentanta Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău