7 concerte și festivaluri inedite la care poți să te duci în 2024

  • 20 Aprilie 18:45
7 concerte și festivaluri inedite la care poți să te duci în 2024

Poate că platformele de muzică ne însoțesc mereu în timpul deplasărilor zilnice, dar orice iubitor adevărat de muzică știe că nicio melodie înregistrată nu se poate compara cu un spectacol live.

Indiferent dacă melodia preferată este de Beethoven sau de Bombay Bicycle Club, The Travel Magazine, citat de G4Media, îți propune șapte concerte și festivaluri de anul acesta. În caz că vă surâde vreun festival, luați bilete cât mai puteți, rezervați un tren sau un avion și pregătiți-vă pentru o vară plină de muzică.

 

Numele festivalului: Europakonzert 

Unde: Georgia

Când: 1 mai 2024

Europakonzert este cel mai mare eveniment din calendarul Filarmonicii din Berlin. Timp de peste 30 de ani, acest concert anual de muzică clasică a făcut un turneu pe tot continentul, iar în 2024 va ajunge pentru prima dată în Georgia. Violonista georgiană Lisa Batiashvili, artistul în rezidență al orchestrei pentru sezonul 2023/24, va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în Re major de Johannes Brahms, dirijat de Daniel Barenboim. Programul include, de asemenea, Simfonia nr. 5 în do minor de Ludwig van Beethoven. 

Partenerul Silk Hospitality găzduiește Europakonzert nu într-o sală de concerte din oraș, ci în amfiteatrul de pe domeniul istoric Tsinandali Estate, unul dintre cele mai importante spații artistice din țară. Convenabil pentru cei care merg la concerte și se bucură de lucrurile bune din viață, Tsinandali este, de asemenea, un centru regional pentru turismul viticol. 

 

Numele festivalului: Cheltenham Jazz Festival 

Unde: Cheltenham, Anglia

Când: 1-6 mai 2024

O excursie la Cheltenham este o plăcere în orice moment al anului, dar orașul cunoscut pentru tratamentele de spa este deosebit de zbuciumat în timpul Cheltenham Jazz Festival, când 20.000 de fani ai muzicii coboară în Montpellier Gardens pe parcursul săptămânii. În acest an, Gregory Porter, curatorul artistic al festivalului, va fi capul de afiș, iar printre alte concerte pe care nu trebuie să le ratați se numără Dionne Warwick, Sophie Ellis Bextor, Ronnie Scott’s Jazz Orchestra, Morcheeba și Courtney Pine. 

 Este, de asemenea, o șansă de a asculta artiști de jazz în devenire, cum ar fi National Youth Jazz Orchestra (NYJO), deoarece festivalul are un program activ de dezvoltare a talentelor. 
 
 
Numele festivalului: Stihia 

Unde: Muynaq, Karakalpakstan

Când: 5-8 iunie 2024

Cel mai ”diferit” festival de muzică din Asia Centrală reunește fanii muzicii electronice și ecologiștii în Muynaq, un oraș care a fost cândva pe malul Mării Aral, în Karakalpakstan. Începând cu anii 1960, marea s-a micșorat, creând cel mai nou deșert din lume și un fundal distopic pentru mai multe scene și pentru mulțimea de dansatori care petrec din greu. Stihia atrage DJ de renume și alți artiști din Europa și Asia, precum și trupe locale de platformă din Uzbekistan, așa că veți auzi cu siguranță ceva nou. 

Pe lângă muzică, există discuții pe teme de mediu, excursii de o zi la Marea Aral, instalații de artă contemporană și unele dintre cele mai bune observații de stele pe care le veți vedea vreodată. 

 

Numele festivalului: Festivalul Arena di Verona  

Unde: Verona, Italia

Când: 7 iunie – 7 septembrie 2024

Amfiteatrul roman din Verona găzduiește spectacole live de aproape 2.000 de ani, iar cum clădirea este bine întreținută, veronezii nu văd niciun motiv pentru a se opri. Aici au loc concerte pe tot parcursul anului, dar punctul culminant este festivalul de operă de vară, care se desfășoară de mai bine de un secol. Arena di Verona atrage cele mai mari mulțimi, iar decorul de pe scenă chiar dă de furcă piramidelor din Giza; dar programul din acest an include, de asemenea, clasici precum Carmen, Tosca și Bărbierul din Sevilla.

Fiți atenți la faptul că scaunele originale din piatră nu pot fi chiar atât de confortabile: cele mai bune locuri, care au spătar, sunt spre față; în rest, fiind o pernă. 

 

Numele festivalului: InMusic 

Unde: Zagreb

Când: 24-26 iunie 2024

Zagreb este adesea trecut cu vederea când vine vorba de o destinație de city break, dar capitala Croației își construiește în mod constant reputația datorită unei scene culturale înfloritoare. InMusic este punctul culminant al verii, cu nume mari precum Hozier și The Smashing Pumpkins urcând pe scenă. Paolo Nutini și Bombay Bicycle Club vor concerta și anul acesta, așa că vă așteaptă o mare distracție.

Festivalul are loc pe malul lacului Jarun, cunoscut sub numele de Marea Zagrebului, astfel încât puteți combina cu ușurință vizitarea orașului și natura într-un singur weekend.  

 

Numele festivalului: Festivalul de muzică Lounge 

Unde: Les Gets, Franța

Când: 31 iulie – 5 august 2024

Credeți că Alpii francezi sunt doar pentru schi? Gândiți-vă din nou! Stațiunea de schi Les Gets capătă cu totul altă viață în timpul verii, atrăgând excursioniști, bicicliști de munte, dar și iubitori de muzică live. Festivalul Lounge Music Festival din satul Les Gets, care durează o săptămână, îmbină aproximativ 30 de concerte gratuite în aer liber cu picnicuri, grătare și plimbări.

Majoritatea genurilor muzicale sunt reprezentate în program, așa că, indiferent dacă blues-ul, soul-ul, rock-ul, folk-ul sau muzica electronică vă fac să vă ridicați pe ringul de dans, veți avea de unde să vă distrați până târziu în noapte. 

 

Numele festivalului: Festivalul AMF  

Unde: Amsterdam

Când: 19 octombrie 2024

Amsterdam este un oraș mult mai cool decât pare. În zilele noastre, cartierul roșu și cafenelele cu canabis sunt atât de demodate: adevăratele motive pentru a le vizita sunt scenele artistice și muzicale. Cel mai mare și mai îndrăzneț spectacol al anului este AMF, o combinație orbitoare de muzică electronică, tehnologie revoluționară și pirotehnie. 

Festivalul este o experiență multisenzorială care atrage mulțimi de mărimea unei arene. Singurul dezavantaj este că AMF are loc doar o singură noapte pe an. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău