7,9 miliarde euro: UE va avea buget special pentru industria de apărare

  • 14 Decembrie 2020 13:59
7,9 miliarde euro: UE va avea buget special pentru industria de apărare

Consiliul UE a ajuns la o înțelegere cu Parlamentul European pentru înființarea și finanțarea cu aproape 8 miliarde a Fondului european de apărare (EDF), un instrument al UE care va finanța industria europeană de apărare, potrivit unui comunicat al Consiliului, citat de g4media.ro.

Fondul are scopul de a consolida capacitatea globală de competitivitate și inovare a bazei tehnologice și industriale a apărării din UE, precizează sursa citată

Pentru a intra în vigoare, acordul mai trebuie aprobat formal de Parlamentul European și inclus în pachetul financiar mai mare privind bugetul UE pe următorii 7 ani.

Anvelopa totală a Fondului european de apărare va fi de 7,9 miliarde de euro, din care 5% vor fi alocați noilor tehnologii și echipamentelor inovatoare.

Înființarea EDF face parte din pașii politici făcuți de UE pentru stabilirea unei politici comune de apărare. Înființarea fondului are ca scop sprijinirea industriei europene de apărare în fața competiției cu compăniile americane și britanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău