67 de răniți #Colectiv sunt internați în spitalele bucureștene; 15 sunt în stare critică și gravă

  • 12 Noiembrie 2015 12:57
67 de răniți #Colectiv sunt internați în spitalele bucureștene; 15 sunt în stare critică și gravă

Ministerul Sănătății al României a informat joi, 12 noiembrie, că 67 de persoane rănite în incendiul de la Colectiv sunt internate în spitalele bucureștene, dintre acestea 15 fiind în stare critică și gravă.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Spitalul de Arși mai sunt internați 14 răniți, la Spitalul Bagdasar Arseni - 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu - șase, la Spitalul Sfântul Ioan - patru, la Spitalul Elias - șase răniți, la Spitalul Militar Central - șase, la Spitalul Sfântul Pantelimon - doi, la Spitalul de Urgență din București - trei, la Spitalul Universitar - opt pacienți, la Spitalul Dimitrie Gerota - doi, la Spitalul Agrippa Ionescu - doi, la Spitalul C.C. Iliescu - unul.

Potrivit MS, până în prezent au fost externate 20 de persoane.

Totodată, conform comunicatului, 37 de persoane rănite în Colectiv au fost transferate în unități sanitare din străinătate: Austria - două persoane în stare stabilă, Belgia - opt persoane în stare stabilă (toate fiind programate în această săptămână la intervenții chirurgicale).

'Au apărut primele semne de evoluție medicală pozitivă în situația tuturor pacienților internați în unitățile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistență de specialitate pacienților, dar și membrilor familiilor, în funcție de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape și cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienți', precizează reprezentanții MS.

De asemenea, în Olanda au fost transferate 8 persoane, din care două au murit iar șase sunt în continuare în stare stabilă, în Franța a fost un transfer, însă pacientul a decedat, în Germania au fost transferate 5 persoane, dintre acestea 3 au plecat pe cont propriu.

În Marea Britanie au fost transferate 9 persoane dintre care trei au murit, iar alte șase sunt în stare stabilă, în Norvegia se află un rănit în stare stabilă, iar în Israel au fost transferate 3 persoane (una a murit, o persoană este în stare instabilă transferată în ATI, iar o a treia este în stare stabilă).

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău