61 de companii au obținut granturi pentru eficientizare energetică și retehnologizare

  • 31 Martie 11:34
61 de companii au obținut granturi pentru eficientizare energetică și retehnologizare

Administratorii a 61 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) pentru a beneficia de granturi din partea Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene de până la 2 milioane de lei (100 de mii de euro) prin Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică, transmite MOLDPRES.

Agenții economici vor putea utiliza banii pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite cu unele moderne sau prin instalarea de surse alternative de energie.

Potrivit ODA, valoarea totală a granturilor se ridică la 47,3 milioane lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie depășește 117 milioane lei.

În debutul evenimentului, directorul interimar al ODA, Gheorghe Iudin, a evidențiat cele mai recente inițiative guvernamentale destinate susținerii accesului la finanțare pentru afaceri. În discursul său, a îndemnat antreprenorii să exploreze și alte instrumente de suport antreprenorial disponibile pentru a-și dezvolta afacerile într-un mod sustenabil.

Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent ODA a acordat în cadrul acestuia granturi în valoare totală de  248,7 milioane lei, pentru 303 companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău