6.000 de saci cu deșeuri, adunați în doar două ore în albia râului Bâc, în cadrul acțiunii de salubrizare din Capitală (FOTO)

  • 16 Martie 2019 17:18
6.000 de saci cu deșeuri, adunați în doar două ore în albia râului Bâc, în cadrul acțiunii de salubrizare din Capitală (FOTO)

Peste 1500 de locuitori ai Chișinăului au participat sâmbătă, 16 martie, la o acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, organizată de Primăria Capitalei. Timp de două ore, aceștia au adunat șase mii de saci cu deșeuri. 

De asemenea, concomitent cu salubrizarea albiei râului Bâc, în cadrul acțiunii de astăzi au fost colectate și deșeurile din preajma bazinelor de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor, Holbocica, lacurile din șos. Muncești și str. Mihai Viteazul, potrivit unui comunicat al Primăriei. 

În acest context, Administrația publică locală Chișinău le mulțumește cetățenilor și reprezentanților sectorului asociativ, care s-au implicat activ, alături de angajații serviciilor de salubrizare, în acțiunea de curățenie de sâmbătă. „Ne exprimăm speranța că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit și în alte 3 acțiuni planificate de municipalitate pentru zilele de 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, de cât mai mulți locuitori ai orașului, pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorilor de Paști”, se arată în comunicatul care face referință la primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 16 martie, în cadrul acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc, au fost evacuate 89 de curse de deșeuri. Acțiunea organizată de municipalitate s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău