60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ

  • 31 Iulie 2023 13:40
60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară sub formă de grant și de împrumut în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Parlamentul a ratificat trei acorduri care facilitează asistența financiară, transmite IPN.

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova granturi în valoare totală de 19,8 milioane de dolari și un împrumut de 40 de milioane de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii, elevi și studenți prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități.

Urmează a fi construite trei licee noi și reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, asistența financiară va permite furnizarea materialelor moderne de predare-învățare și de joacă pentru instituțiile de educație timpurie, precum și implementarea unor instrumente de susținere a copiilor care nu reușesc la învățătură.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău