60 de mii de arbori și arbuști urmează a fi plantați în capitală

  • 14 Noiembrie 2022 19:35
60 de mii de arbori și arbuști urmează a fi plantați în capitală

Peste 17 de arbori și arbuști au plantați sâmbătă în Chișinău. În total, Primăria capitalei planifică să sădească până la sfârșitul toamnei 60 de mii de puieți.

Săptămâna aceasta, plantările vor avea loc pe teritoriul instituțiilor de învățământ. Informații în acest sens a prezentat directorul interimar de la „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Victoria Covali, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Victoria Covali a menționat că în cadrul acțiunii de plantare, au participat circa două mii de persoane din toate structurile municipale, agenți economici, asociații profesionale etc. Cei mai mulți puieți – circa 14 mii – au fost sădiți în Pădurea-parc „La Izvor”. „Scopul acestei plantări masive a fost asigurarea conectivității habitatelor și răspunsul nostru la prevederile tratatelor internaționale cu privire la reducerea emisiilor de carbon, conservarea biodiversității urbane etc.”, a notat responsabila.

Potrivit ei, au fost plantați plopi și salcâmi - specii care cresc rapid. Pe elementele stradale s-a plantat în special platan, care este un copac frumos, longeviv, dar și are un lemn rezistent la intemperii.

Săptămâna aceasta, se planifică distribuirea materialului săditor școlilor și grădinițelor, în special acolo unde din cauza intemperiilor au fost rupți copacii. De asemenea, se panifică acțiuni masive de plantare în sectorul Centru, Râșcani și Ciocana, iar oamenii sunt invitați să se alăture campaniei de plantare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău